Vad har kvinnor i sina handväskor?

Handväska med axelrem
Handväska i påsmodell

Vi har alla olika tankar om vad som behöver komma med då vi ger oss av till jobbet, festen, mötet, utflykten eller skolan. För många kvinnor så är handväskan en självklarhet men vad har kvinnor egentligen i sina handväskor och kommer de själva ihåg vad som finns där i facken? Här följer några exempel på helt vanliga svenska kvinnor och innehållet i deras personliga väskor.

Lina, 23 år, student

För Lina så är handväskan inte något som alltid kommer med. Ibland så blir det enklare med en ryggsäck och då får det allra viktigaste hänga med i mindre fack samt i jackans fickor. Till fester och då det blir dags för en utekväll med vänner så har Lina flera olika handväskor att välja bland. Hennes favorit är en svart med nitar som har fack både på insidan och på utsidan. I denna lägger hon nycklar, pengar, tuggummi, läppglans, en multipurpose kräm, spegel, mobil samt puder. Dessutom så brukar Linas lilla gummigroda som hon fick som present för några år sedan få följa med i väskan som en maskot.

Annika, 45 år, trebarnsmamma

Annikas handväska är mycket stor och så har den varit sedan hennes yngsta barn var bebis. Annika blev helt enkelt van vid att alltid ha en massa saker med sig och även om hon inte längre behöver ha blöjor i väskan så känns det bra med våtservetter som kan användas då det spills. Dessutom så finns det alltid kex i väskan eftersom detta är ett måste då det kan bli väl gnälligt mellan förskola och eftermiddagsaktiviteter. En egen sak som Annika inte kan leva utan i den lilla men stora väskan är en borste i miniformat. Den använder hon flitigt för att snygga till sin page-frisyr.

Britt, 47 år, avdelningschef

För Britt så har det alltid varit viktigt med en personlig väska då hon ofta får ge sig ut på resa i arbetet. I handväskan så förvarar hon en MP3 spelare med favoritlåtarna som får henne att slappna av då hon måste flyga och åka med tåg titt som tätt. Britt brukar också ta med sig russin i småförpackningar eftersom hon tycker att dessa passar bra då det blir sena kvällar och långt mellan måltiderna. Annars har hon precis som många andra pengar, pass, nycklar och mobiltelefon i den lilla väskan som alltid får hänga med.

Liselott 65 år, pensionär

Liselott är pensionär men lever ett aktivt liv. Hon har tre olika handväskor som är till för olika tillfällen. Den lilla midjeväskan används för golf och då det blir tid till långfärdsåkning. Hennes favoritväska är dock ett lila kuvert med paljetter som hon nästan alltid tar med sig då det blir fest. Hon får förstås matcha med lila kläder men det är helt okej för Liselott för lila är hennes älsklingsfärg.