Smycken till halterneckklänningar

En av alla snygga halterneckklänningar
Halterneckklänning från Odd Molly

Halterneckklänningen är mycket populär och den används oftast vid festliga tillfällen. När man ser på halterneckklänningar så ska man även tänka på hur ens smycken kommer att fungera med den modell som man är intresserad av. Kanske får man satsa på nya smycken så att man verkligen får en festlig outfit. Det finns även klänningsmodeller som är smyckade så att man inte måste lägga till en kedja runt halsen för att se extra fin ut. En del tycker inte att man behöver klä en urringning med ett halsband och det är klart att man inte måste om man normalt sett inte använder sig så mycket av smycken.

Halterneckklänningar med rejäl urringning

Det som är så speciellt med halternecken är att den bara har band som löper runt nacken. Det här kan man åstadkomma på flera olika sätt och det är därför som halterneckklänningar kan se så olika ut. När man låter klänningens överdel delas i två band som sedan knyts runt halsen så får man för det mesta en rejäl urringning. Det kan vara så att man inte ens kan ha en behå på sig för att detta skulle synas mitt på urringningen! Vågar man ha den här typen av klänning så kanske man inte bryr sig så mycket om vidare utsmyckning men med så mycket plats framtill så kan man gott satsa på en längre kedja med en unik berlock. Det kan också se fint ut med ett långt pärlhalsband som man knyter i en knut. Det här ger gärna lite Marilyn Monroe känsla över klänningen och det särskilt då den har en kortare svängande kjol.

Hög nacke

Med hög nacke så får man ingen urringning för då knyts klänningen direkt mot halsen. Det här är en stil som kan kännas trygg och väldigt elegant. Har man klänningen hela vägen upp till halsen så kan längre smycken också fungera om de passar ihop med tygets mönster. Annars kan man välja något som sitter tätt runt halsen som pärlor eller en enklare kedja med glitter. Är ärmarna bara så kan man ju även satsa på ett armband som man placerar högt upp på armen för mer effekt.

Smycke som del av klänning

När du ser på den här typen av klänningar i butiker på nätet så finner du snabbt exemplar som har smycken som en slags brodyr. Det här kan vara otroligt fint och det särskilt när man har en unik urringning som bekräftas av broderiet. Tänk på att det kan bli lite svårt att matcha andra smycken med halterneckklänningar som är utsmyckade med strass och broderier. Om du har ett favorithalsband och matchande örhängen så kan det vara bättre att välja en enklare modell där tygets mönster inte kommer att tävla mot dina fina smycken om uppmärksamheten. Många av klänningarna är rena festklänningar och kan bäras vid samma tillfällen som en cocktailklänning.