Hur många leksaker behöver ungarna egentligen?

Nuförtiden så behöver en leksak inte kosta så mycket. Man kan köpa bilar av plast och andra leksaker för en mycket billig peng, och på detta vis så fylls barnets rum snabbt av prylar. Trots att lådor, hyllor och golv fylls av diverse saker så tycks barnen alltid vilja ha mer, men hur många leksaker behöver ungarna egentligen?
Svaret på frågan är förstås att de egentligen inte alls behöver allt det där som man hittills har skaffat. Förutom några få utvalda prylar så kommer det mesta snart att gå sönder eller ligga och damma i ett hörn. Man kan lika gärna dra in kottar och sten från skogen och det kostar ingenting!

Viktigt med bra leksaker

leksaker
Massvis av leksaker

Det tjänar inte mycket till att försöka komma fram till hur många saker som barnen behöver. Det är viktigare att tänka på det där med kvalitet. Om man skaffar leksaker som håller och som samtidigt är bra för barnets utveckling så får man ett verkligt värde.
En rid-leksak, cykel eller en radiostyrd bil kanske inte används hela tiden men den kommer fram då och då, och den kan ges bort eller säljas vidare då man är klar med den.
Plast i all ära men trä håller längre. Det kan vara bra att satsa på träleksaker och då särskilt då det rör sig om byggblock, tågbanor och sådant som kommer att få utstå en hel del slitage.
God förvaring
Något som gör att man får större glädje av alla de leksaker som man redan har är god förvaring. När man lägger undan leksaken så att den inte syns på ett tag så blir den intressant igen. Det är alltså att föredra att ha lådor på hyllor och under möbler där man kan lägga bilar, dockor, nallar och annat då de inte används. Det här är något som kan leda till att man i slutändan inte behöver köpa så många nya leksaker och får ut bra mycket mer av de man redan har.