Bekväma och snygga badbyxor

När sommaren kommer så inser man ganska snabbt att de där badbyxorna som var så snygga och bekväma förra säsongen inte längre känns så fräscha. Det här kan bero på att man glömde dem våta i en påse varpå mögel fick fäste eller helt enkelt på att man inte längre tycker att stilen är så intressant. Det är lätt att finna badbyxor online och det särskilt om man behöver dem under vintersäsong för att man ska bege sig mot varmare breddgrader. Här är några viktiga saker att tänka på innan man skaffar en ny modell för bad på stranden eller i poolen.

En stil man trivs med

Ett par badshorts
Badbyxor med långa ben, badshorts i dagligt tal

När det handlar om badkläder så är det väldigt olika vad man tycker ser bra ut. En del menar att de tajta kalsongbyxorna som man brukar se idrottsmän bära är det allra coolaste medan andra tycker att den här typen av badbyxa blottar alldeles för mycket. Vanligast är kanske badshortsen som sitter löst och som även känns påklätt då man kanske sitter och pratar med vänner nära vattnet. Trivs man i badbyxorna så funderar man inte så mycket på hur de sitter och det är viktigt. Fokusen bör ju ligga på att ha det trevligt och skönt vid stranden eller vid poolen. Tänk på saker som hur resåren fungerar och om man måste knyta för att byxan inte ska halka ner. Vill man ha den tajta modellen så är det väldigt viktigt med rätt storlek så att badbyxan inte smiter åt för hårt vilket kan kännas väldigt obehagligt. Hitta olika modeller här: badbyxor och badshorts för den som vill ha lite mer längd på benen.

Tyg som torkar snabbt

Ett par "vanliga" badbyxor
Badbyxor i en mer klassisk modell

En annan sak som man bör betänka är det där med tyg som torkar snabbt. Det är ju inte alltid så att man kan byta om direkt efter bad. Även om det är bäst att byta till torra kläder när man har badat så kan man dra nytta av badkläder som är gjorda i material som torkar på några få minuter. Här finns det dock en liten varning att utfärda. Om det är så att materialet är tunt så kan det betyda att det också blir genomskinligt. Väljer man en vit färg som är genomskinlig så ser det inte så attraktivt ut när tyget är vått. Då kan det vara bättre att välja mörkare färger så att man inte tycker att det är pinsamt att ta sig upp ur vattnet. Det är också skönt med luftigare modeller om man måste ha de våta badkläderna på tills de torkat.

Fräscht och rent

Du kan göra en hel del själv för att dina badshorts eller byxor ska förbli fräscha. Tänk på att alltid torka dem efter användning. Det räcker att tvätta med tvål men en del material är helt okej att kasta i tvättmaskinen. Det behövs inget sköljmedel då man tvättar badbyxor och man ska tänka på att inte tvätta för ofta då det kan slita på materialet. Det sista man ska göra är att glömma de våta badkläderna i en plastpåse, det här är ett säkert sätt att förstöra dem och att få en riktigt äcklig lukt som aldrig tycks gå ur tyget.